21 de nov. 2008

Lightroom: col·leccions intel·ligents


Una de les formes d'agrupar imatges -situades en diferents carpetes- de cara a la seva organització i recerca són les col · leccions.
Lightroom 2 ofereix un nou tipus de col·leccions que agrupen fotografies de forma automàtica en base als criteris que desitjem. Aquest nou tipus de col · lecció, anomenada col · lecció intel·ligent té la capacitat de contenir les fotografies que compleixin una o diverses condicions en el seu metadades de manera que no cal afegir-les manualment sinó que a mida que anem afegint fotografies a la nostra base de dades aquestes s’agruparan soles dins una determinada col·leció intel·ligent.


Per crear una col · lecció intel · ligent només hem d'anar a Biblioteca i seleccionar "Nueva colección inteligente". Això obrirà el menú de configuració en el qual podem donar-li nom i configurar les opcions que volem que compleixi. Podem escollir entre els metadades alguna paraula clau, si la foto és o no és apaisada, si la foto està retallada, si la foto ha estat feta amb un determinat objectiu o càmera...