8 de febr. 2009

D'arbres i de vent.


Un dels enemics naturals més importants de la fotografia de flora és el vent. Ara bé, darrera algunes afirmacions sempre hi podem afegir excepcions, com és el cas de les possibilitats que ens ofereixen els dies de vent per fotografiar alguns arbres.

A mig camí entre la fotografia de flora i la de paisatge natural m'agrada retratar arbres els dies que bufa vent fort, intentant mostrar elements estàtics i el moviment del propi arbre sacsejat per la força de les masses d'aire en moviment.


PI A CANYAMEL
Réflex digital a iso 100. 500MM F/4 IS USM. Trípode (sense estirar les potes).
© Miquel Àngel DoraULLASTRE I LLUNA
Réflex digital a ISO 100. 80-20mm f/2,8. Trípode. Disparador de cable.
Filtre polaritzador.
© Miquel Àngel DoraUna de les principals dificultats per aconseguir fotografies de qualitat és poder estabilitzar l'equip fotogràfic per evitar obtenir una imatge totalment moguda. La solució pot ser fer servir un beanbag, plastilina, un trípode a la seva altura mínima o muntar el trípode a recés del vent, com és el cas de la fotografia que teniu tot seguit.


PI
Rèflex digital a ISO 100. 80-200mm a f/2,8. . Disparador de cable.
Trípode muntat dins cotxe
© Miquel Àngel Dora


1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola Miquel Angel. Muy buena tu última sesión de fotos. «Pi a Canyamel» es un contraluz hermoso, la silueta del pino y la espuma del mar hacen una combinación tremenda. Estupendo el resultado que has conseguido en «Pi», una imagen producto de una gran creatividad. Te atrapa la vista, una delicia. Enhorabuena.