21 d’abr. 2009

Raquetes de neu


AUTORETRAT
Réflex digital a ISO 200. 10-20mm f/4-5,6.
© Miquel Àngel Dora


Fa pocs dies he tengut l'oportunitat de practicar una de les meves aficions preferides: el senderisme d'alta muntanya.
Les condicions meteorològiques en el Pirineu català, concretament a la zona del Parc Nacional d'Aigüestortes, amb nevades a cotes baixes i acumulació de gran quantitat de neu durant l'hivern ha estat una excusa inmillorable per caminar amb raquetes de neu i fer fotografies amb el color blanc com a protagonista.


ASCENS CAP A L'ESTANY DE SUBENUIX
Réflex digital a ISO 200. 10-20mm f/4-5,6.
© Miquel Àngel Dora

Una excursió a l'estany de Subenuix (2.450 m) m'ha permès provar unes raquetes de la casa TSL model 225 amb fixació rando que es poden llogar a la casa del Parc Nacional, a Espot, per 8 euros. Aquest model m'ha semblat còmode i molt senzill de fer servir.
Sense cap dubte la fotografia de paratges nevats d'alta muntanya requereix - en condicions de molta neu tova o nova- l'ús d'aquests estris, sense oblidar-ne d'altres com els bastons, les ulleres de sol, un dispositiu ARVA (detector de víctimes d'allau), unes polaines, uns guants i unes bones botes.

ESTANY DE SUBENUIX COMPLETAMENT GELAT I PIC DE SUBENUIX - 2.949 m
Réflex digital a ISO 200. 10-20mm f/4-5,6.
© Miquel Àngel Dora


En cas de realitzar una sortida pel Pirineu Català convé consultar el Butlletí de perill d'allaus de l'Institut Geològic de Catalunya.