13 de gen. 2012

Retratar a Mallorca


 
  FOTÒGRAF RETRATANT UN AGRÓ BLANC GROS A SANIBEL ISLAND
Reflex digital a ISO 200. 600mm f/5,6 .Trípode.
© Miquel Àngel Dora


Fa temps que estic convençut que Mallorca és el pitjor lloc del món, o si més no un dels pitjors, per a la pràctica de la fotografia de natura, especialment pel que fa referència a fotografia de fauna i de paisatges.
Qui hagi viatjat amb la finalitat de retratar el món natural haurà descobert les oportunitats que ofereixen altres indrets del planeta d'obtenir bones fotografies de natura amb moltíssimes més facilitats i en moltíssim menys temps i esforços que les obtingudes a Mallorca.

Crec que els companys i companyes que es dediquen a la fotografia de natura a Mallorca són posseïdors d'una gran capacitat per treballar en les pitjors condicions i de captar amb facilitat moments clau de la vida i dels comportamentsde la fauna salvatge. Ho possen de manifest els materials de fotògrafs illencs que record haver vist recentment que han visitat zones de Finlàndia, Sudàfrica, Namíbia, Brasil, Alaska o de diferents indrets de la península Ibèrica.

Un viatje recent a Florida (EEUU), concretament a la zona del golf de Mèxic, m'ha fet veure la manera tan diferent de poder treballar dels fotògrafs locals en comparació amb nosaltres. Qualsevol sessió fotogràfica esdevé molt profitosa tant pel nombre d'espècies observables com pel nombre de bones imatges que es poden aconseguir.

Retratar algunes espècies d'aus presents a Mallorca o de semblants, obtingudes sense cap tipus d'amagatall ni camuflatge, a molt curta distància, sense molèstia aparent en els animals i amb altres persones presents en el mateix indret resulta molt gratificant per algú acostumat a veure com a Mallorca els animals fugen massa sovint de la presència humana.


 STERNA MAXIMA - Venice beach
Reflex digital a ISO 200. 300mm f/2,8 amb duplicador 2X. Trípode. Visor d'amgle.
© Miquel Àngel Dora


 ÀGUILA PEIXATERA - Pandion haliaetus- Estero Bay
Reflex digital a ISO 200. 600mm f/5,6.Trípode.
© Miquel Àngel Dora


 BUTEO LINEATUS - Corkscrew Swamp Sanctuary
Reflex digital a ISO 200. 300mm f/2,8 amb duplicador 2X. Trípode.
© Miquel Àngel Dora


 TRINGA - Sanibel island
Reflex digital a ISO 400. 50-500mm f/5,6-6,3. Trípode. Visor d'angle.
© Miquel Àngel Dora




1 comentari:

Biel Perelló ha dit...

Bones imatges Miquel Àngel, i pel que comentes pens que és un problema d'educació de les persones en relació a les aus que ve d'enrere. A títol d'exemple: aquest passat divendres a s'Albufera, una fotja normal (F. atra) menjava cucs just a un pam d'un treballador que cavava a un malecó, em va comentar que li feia companyia al llarg de la jornada (i no ho consider alimentació forçada de l'animal). Però tot plegat és un bon tema pel debat. Salut !